Zilverzand: Tekst

Posted on 29 juli 2020 by Anja

BB-balkjeroteckopie

Het appartementencomplex Zilverzand is ontworpen als front voor het nieuwe Kultuurhuis. Door de directe connectie aansluiting gezocht bij de architectonische uitstraling van het nieuw gebouwde Kultuurhuis.  Dit uit zich op verschillende manieren in het gebouw, zoals in het materiaalgebruik van dezelfde baksteen en  het doorlopen van het antracieten stalen profiel.

De horizontale belijning van het bestaande en nieuwe deel van het Kultuurhuis speelt ook in het ontwerp voor Pal aan de Hage een belangrijke rol. Zo is ervoor gekozen de woningen te realiseren binnen een stevig horizontaal kader, waarmee de lengte van het gebouw wordt benadrukt. Door een afwijkende materialisatie voor de plint te kiezen wordt dit effect versterkt, terwijl tegelijkertijd de afwijkende functie van de plint wordt benadrukt. De doorlopende balkons op de eerste verdieping dragen bij aan de omlijning van het kader en creëren tevens een droogloop langs te plint. De houten materialisatie van de gevel zorgt voor rust en warmte in het ontwerp, waarbij de witte elementen, zoals de binnenzijde van het kader en de balkonhekken zorgen voor een eigentijdse, strakke en frisse uitstraling van het gebouw.

Be the first to leave a comment