Opdrachtgever:
Heemgaard Vastgoed B.V.

Locatie:
Zwijndrecht

Oppervlakte:
1.700m2 kantoor
1.650m2 magazijn

Realisatie:
2012

Projectteam:
Henk Geert Blaak, architect
Klaas Tuin, projectleider / tekenaar
Toke Peelen, Peelen Interieur

BB-balkjestoraxkopie

De nieuwe huisvesting van Storax, leverancier van bouwspecialiteiten, is in 2012 opgeleverd op een nieuw bedrijventerrein in Zwijndrecht.

Het 4-laagse kantoorgebouw met daarachter het magazijn staat pontificaal aan de A-16 met haar “voeten in het water”.

Een representatief gebouw (inclusief gevelreclame), waarin de bouwspecialiteiten van Storax op een vanzelfsprekende wijze zijn toegepast en een gebouw dat in het gebruik naadloos aansluit bij de bedrijfsfilosofie waren de belangrijkste uitgangspunten in het ontwerpproces.

Het exterieur kenmerkt zich door het strakke, witte kantoorvolume waarop het heldere blauwe logo van Storax prachtig uitkomt. De grote glasvlakken rondom de centrale entree, waar de stalen trap met glasbalustraden een echte eyecatcher is, zijn voorzien van lamellen om het zonlicht te filteren en zijn tevens een geleidelijke overgang naar het magazijn, een zwarte, technische en functionele “doos”.

Toke Peelen, interieurarchitect, heeft het interieur strak vormgegeven. Zwart, grijs en wit zijn de basiskleuren, waarbij op specifieke plekken accentkleuren zijn toegevoegd. In de oksel tussen het kantoor en magazijn ligt de kantine, een functionele ontmoetingsplek binnen de organisatie.