Opdrachtgever:
PPC Wijk bij Duurstede

Locatie:
Groningen

Oppervlakte:
170 m2 kantoor
2150 m2 magazijn

Realisatie:
2020

Projectteam:
Henk Geert Blaak – architect
Erik van Rhenen – projectleider
Martin Hardeman – modelleur

Opdrachtgever:

Locatie:
Veldhoven

Oppervlakte:
…  m2

Realisatie:
2020/2021

Projectteam:
 – architect
– projectleider / modelleur

BB-balkjestoraxkopie

“Alles onder 1 dak”

Sport en Kamperen, daar draait het om bij de nieuwe mega-winkel van Van Duinkerken. Voor Bronsvoort Blaak Architecten zat de uitdaging in de grote omvang van het ruimtelijk programma en de beperkte bouwkavel aan de A28 bij Nijkerk.
Naast een groot verkoopoppervlak voor tenten en caravans en een verkoopafdeling voor vrijwel alle sportactiviteiten biedt de nieuwbouw ook onderdak aan een complete onderhoudsgarage voor caravans en campers.

Door een ruimtelijk spel met verschillende vloerhoogtes (split-level) bleek een grote, half-verdiepte parkeergarage mogelijk. Ook geeft dit hoogtespel met vloeren een groot ruimtelijk effect in de winkel en houden de klanten altijd overzicht in het gebouw.
De gebogen gevels volgen vloeiend de rooilijn evenwijdig aan het stratenpatroon. De gemêleerde baksteen gevels geven het gebouw een robuust karakter en het grote, ranke, overstekende dak heet de klanten van Van Duinkerken welkom.

BB-balkjestoraxkopie

Het is een grote uitdaging als je als architect het ontwerp mag maken voor een bedrijf als EeStairs. Dit bedrijf maakt de meest futuristische trappen voor klanten over de hele wereld. Men heeft onder andere klanten als Apple, Facebook, diverse musea en particulieren over de hele wereld.

De kantoren zijn 6 meter opgetild van het maaiveld. De bezoeker wordt uitgenodigd om middels een sculpturale buitentrap het gebouw via een buitenterras te betreden.
Doordat de entree eerste verdiepingsniveau ligt krijgt de bezoeker een prachtig uitzicht over het landschap van de vallei.  De werkruimtes zijn ruimschoots voorzien van daglicht, glazen scheidingswanden geven een prettige, transparante werkomgeving.
Tussen de kantoren en werkplaatsen zijn korte looplijnen om engineering en productie goed op elkaar af te stemmen.

Het nieuwe fabrieksgebouw is met dezelfde zorg en ambitie vormgegeven als de trappen van EeStairs.

BB-balkjeroteckopie

De PON ACADEMY gehuisvest in een voormalig autobedrijf op de campus in Leusden heeft een complete metamorfose ondergaan.

Het gebouw is voorzien van een compleet nieuw interieur, alle installaties zijn vernieuwd en de gevel is voorzien van buitenzonwering. Het programma bestaat uit theorielokalen, kantoren, spreekkamers en een restaurant dat tijdens lunch en pauzes een sfeervolle ontmoetingsplek is.

Opdrachtgever:
ModiForce B.V.

Locatie:
Leusden

Realisatie:
2018

Projectteam:
Henk Geert Blaak – architect
Erik van Rhenen – projectleider

BB-balkjeroteckopie

ModiForce is een premium ombouwpartner voor bedrijfswagens, personenwagens en motorfietsen.

Om klanten te ontvangen en te overtuigen van de modernste oplossingen op dit vlak is de ontvangstruimte compleet verbouwd. De entree, ontvangstruimte en presentatieruimte hebben een moderne, innovatieve uitstraling die perfect aansluit bij wat ModiForce voor ogen heeft: het creëren van een optimale mobiele werkplek.

BB-balkjeroteckopie

Het hoofdkantoor van PPC in Wijk bij Duurstede is uitgegroeid tot de flexibele totaalleverancier voor parketteurs en ander vloerspecialisten.

De consequentie is dat het pand mee moet groeien met deze ambitie.
Naast productieruimte/magazijn is op de verdieping een compleet trainingscentrum ingericht.

BB-balkjeroteckopie

In een 5-laags gebouw in de oksel van een groot verkeerskruispunt zijn 45 appartementen gehuisvest voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.

De bewoners kunnen hier met meer- of minder begeleiding zelfstandig wonen.
Op de verdiepingen zijn gemeenschappelijke woonkamers ingericht waar men, indien gewenst, gezamenlijk kan eten of vertoeven.
Op de begane grond is tevens een zogenaamd trefpunt, waar door middel van activiteiten de relatie wordt gelegd met de buurt.

Jottem, een activiteitencentrum van de Gemiva-SVG Groep was nodig aan renovatie toe.

Naast achterstallig onderhoud en een gedateerd interieur bestond het pand uit twee gebouwen verbonden door een gang.

In het verbouwingsplan is het totale gebouw opgewaar-deerd (bouwkundig + installatietechnisch), de relatie gelegd tussen de 2 gebouwen door middel van een royalere entree en voorzien van een complete nieuwe inrichting.

 

Opdrachtgever:
Geostick

Locatie:
Uithoorn

Oppervlakte:
…  m2 kantoor
… m2 drukkerij
… m2 magazijn

Realisatie:
2019/2020

Projectteam:
Henk Geert Blaak – architect
Casper van den Akker – projectleider / modelleur

Opdrachtgever:
Prologis

Locatie:
Nieuwegein

Oppervlakte:
30.000 m2 (logistiek)
1.500 m2 (kantoor)

Realisatie:
2019-2020

Projectteam: 
Anton Bronsvoort, architect
Freek Bronsvoort, architect
Erik van Rhenen, projectleider
Sietse Redschaad, modelleur
Wim van Essen, modelleur

Duurzaamheid ambitie:
BREEAM *** very good