BB en het verrukkelijke sprookje

Dit beeldverhaal is gemaakt op de bouw van het kasteel, een woontoren in Nieuw Vennep ontworpen door Bronsvoort Blaak Architecten. Een van de bijzondere projecten die in 2007 werd opgeleverd.

Een vers gebakken warme appeltaart…

Mmmmmmm! Een omhullend huiselijk en tegelijkertijd sprookjesachtig woongenot in het kasteel van BB. Zie hier het recept:

1 ei
1 citroen
210 gram suiker
75 gram rozijnen
300 gram meel
1 kg zachtzure appels

Bereidingstijd ca. 40 minuten (exclusief bakken)
Oventemperatuur elektrische oven: 180 °C
Heteluchtoven:165 °C
Gasoven: stand 3-4

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in kleine blokjes. Meng de appelblokjes met suiker, citroensap en rozijnen. Bekleed de bodem en de rand van de springvorm met 2/3 van het deeg. Vul de vorm met het appelmengsel en druk dit aan. Vorm van het resterende deeg dunnen rolletjes. Leg de rolletjes kruislings over het appelmengsel. Bestrijk de reepjes en de rand van de taart met het resterende ei.

Bak de appeltaart in circa 75 minuten gaar en goudbruin. Laat de taart in de vorm afkoelen.

 

 

 

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71