Opdrachtgever:
Gemiva – SVG Groep

Locatie:
Rijnsburg

Oppervlakte:
ca. 1500m2

Realisatie:
2013

Projectteam:
Henk Geert Blaak, architect
Frank Kroesbergen, projectleider / tekenaar
Toke Peelen, Peelen Interieur

IMG_5730

BB-balkjeSmitshofkopie

De Smitshof is een woonlocatie in Rijnsburg voor 16 cliënten met een verstandelijke en vaak ook een lichamelijke beperking. Iedere cliënt heeft zijn of haar eigen appartement maar wordt 24 uur per dag ondersteund door begeleiding.

Op dezelfde locatie, midden in een woonwijk in Rijnsburg, waar de huidige gezinsvervangende woning niet meer voldeed aan de wensen en eisen van deze tijd een nieuw woongebouw gerealiseerd.

Het metselwerkgebouw is als een sculptuur vormgegeven aansluitend op de bestaande omgeving (rijtjes woningen, een 3 laags woongebouw, het Oegstgeesterkanaal en het plantsoen) met verschillende hoogtes en uitstraling.
De toegepaste genuanceerde steen voegt zich natuurlijk naar de omringende bebouwing.

Vanuit de stedenbouwkundige visie lag er de eis een relatie aan te gaan met het kanaal. De entree, de gezamenlijke woonkamers en keukens op de begane grond en 1e verdieping en het terras zijn gericht op het water.

Hier is ook in het gevelmateriaal, fijn bezaagde houten delen met kleurbeits, een verbijzondering aangebracht. Achter het gebouw is een wat intiemere buitenplek gecreëerd aansluitend aan de achtertuinen van de omringende woningen.

IMG_5971
IMG_5900enfuse1
IMG_5761
IMG_5949
IMG_5710
IMG_5831
IMG_5658
IMG_5859