Hema: tekst intro

Posted on 4 januari 2013 by esther

No. 1 is het eerste gebouw in de gebiedsontwikkeling Amsterdam Waterfront, op het oude NDSM-terrein aan de noordzijde van het IJ. Dit gebouw gaat plaats bieden aan het hoofdkantoor van de HEMA en het hoofdkantoor van VNU Media.

Aan dit gebouw liggen de uitgangspunten van het stedenbouwkundig plan van Rapp & Rapp ten grondslag. Dit stedenbouwkundig plan gaf een rechthoekige bouwenvelop aan, waarbij de gevel bestond uit een natuurstenen plint, een metselwerk middenzone en een terugliggende dakopbouw.

Om beide bedrijven toch een eigen identiteit te geven binnen het grote bouwblok, is er voor gekozen het gebouw in de middenzone te scheiden middels een buitenruimte. Daarbij hebben beide gebouwdelen een eigen gevelgeleding gekregen. VNU-Media heeft een horizontale geleding en de HEMA heeft een verticale geleding met hoge, smalle ramen. Het hoofdkantoor van de HEMA is gesitueerd rondom een atrium.

Be the first to leave a comment

Geef een reactie